Recept - Oosterse spruitjes

kom spruitjesDe tijd van lang gekookte muffe spruiten is voorbij. Deze Hollandse vitamine C bommetjes passen ook prima in een Oosters wokgerecht.

In de winter vormen spruiten een goede bron van vitamine C in een gezond en duurzaam weekmenu. Lees hier hoe je zo'n menu zelf op kunt stellen.

Het recept voor Oosterse spruitjes uit de wok vind je hier.

Dit heb je nodig voor 1 per persoon
80 gram zilvervliesrijst
150 gram spruitjes
½ rode paprika
100 gram kastanjechampignons
½ ui in kleine stukjes
1 cm gemberwortel
25 gram cashewnoten
½ tl komijnzaad
250 ml bouillon
1 teentje knoflook uitgeperst
1 el zonnebloemolie
1 el sojasaus


Zo maak je het
Pers het knoflookteentje en verdeel in tweeën. Fruit de helft van de ui met de helft van de knoflook en het komijnzaad in een grote pan. Voeg de rijst toe en roer om. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Roer regelmatig om en kook totdat de rijst gaar is.
Maak de spruiten schoon, haal het kontje eraf en kruis ze en kook in ongeveer 6 minuten beetgaar. Hak de gember fijn en snij de champignons door de helft en de paprika in stukjes. Verhit olie in een wok en fruit hierin de rest van de ui, de gember en de rest van de knoflook. Voeg de sojasaus en de champignons en paprika toe. Roerbak 2 à 3 minuten. Voeg de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog 3 minuten. Rooster de cashewnoten in een koekenpan. En bestrooi je gerecht hiermee.