Recept – Quinoa Salade Mediterraan

quinoa salade met avocado, olijven, feta, komkommerMet zijn allen aan een tafel vol gerechten, daar hou ik van. Door de ingrediënten van deze salade in aparte schaaltjes te doen, kan ieder pakken wat die lekker vindt. Ziet er ook extra lekker uit als je hem zo voor jezelf maakt.

Dit heb je nodig per persoon

Voor de salade
60 gram quinoa
¼ komkommer
25 gram veldsla
5 Kalamata olijven
20 gram feta
½ avocado
¼ zeer fijn gesneden rode ui
Verse koriander fijngesneden
Scheutje citroensap
Mespuntje komijnpoeder


Voor de paprika-amandel-salsaPaprika-amandel-salsa
100 gram geroosterde paprika’s
½ teentje knoflook
25 gram amandelen
½ el olijfolie
Tl citroensap


Deze salsa is ook lekker voor op brood.

Zo maak je het
Kook de quinoa en laat dit afkoelen en meng hier de ui, citroensap en komijnpoeder door.
Snijdt de komkommer en feta in stukjes en dit met de koriander en doe dit in een schaaltje.
Snijdt de avocado in plakjes en doe in een schaaltje. Doe de olijven en veldsla in schaaltjes.
Mix alle ingrediënten voor de paprika-amandel-salsa in een blender tot een gladde saus.