Andijvie wordt in Nederland geoogst
tussen juni en eind november. Zomers kun je er lekkere pittige salades met
fruit van maken. Tijdens de koudere natte herfstdagen maak ik er graag een
stamppot mee. Met kaas, cashewnoten en komijnzaadjes voor een extra warme
smaak.
Tip!
Dit heb je nodig per persoon
-
250 gram kruimige aardappels
-
200 gram andijvie
-
150 ml halfvolle melk
-
25 gram kaas in blokjes
-
30 gram spekblokjes
-
25 gram cashewnoten
-
0,5 theelepel komijnzaad
-
Snufje nootmuskaat
-
Snufje zwarte peper
Tip!
Door aardappels te koken in weinig
water gaat er minder vitamine C verloren en verbruik je minder gas/energie. Lekker,
gezond en duurzaam.
Zo maak je het
-
Schil de aardappels, spoel ze af en snij ze in
stukjes. Doe de aardappels in een pan en voeg water toe. De aardappels hoeven
niet onder water te staan. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar en
giet ze dan af.
-
Rooster de cashewnoten in een koekenpan en doe
ze in een schaaltje.
-
Bak de spekblokjes in een koekenpan en doe ze in
een schaaltje.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Warm de melk op en voeg deze aan de aardappels
en stamp tot puree in een grote pan. Voeg de komijnzaad, nootmuskaat en zwarte
peper toe.
-
Voeg de andijvie, kaasblokjes en spekreepjes
toe. Roer goed door en laat enkele minuten staan op laag vuur.
-
Schep de andijvie stamppot op het bord en strooi
de cashewnoten erover.
Kies voor vegetarisch gestremde
kaas, laat de spekblokjes weg en bak er een eitje bij.