Dit is een van mijn favoriete gerechten in de herfst. De zachte zoete smaken en warme kleuren op je bord, passen zo bij dit seizoen. Het is ook een favoriet van onze dochter van 2 jaar.
Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen
1 kleine pompoen
3 grote aardappels
4 wortels
2 zoete aardappels
1 ui
2 eetlepels olie
2 takjes rozemarijn
Grof gemalen peper
Teentje knoflook geperst
4 knoflooktenen
3 grote aardappels
4 wortels
2 zoete aardappels
1 ui
2 eetlepels olie
2 takjes rozemarijn
Grof gemalen peper
Teentje knoflook geperst
4 knoflooktenen
Zo maak je het
Schil de pompoen (bij flespompoen niet nodig) en snijd deze in stukken
Was de aardappels en zoete aardappels en snij ze in partjes
Was en snij de wortels in frieten
Maak de ui schoon en snij in kwarten
Rits de takjes rozemarijn en hak de blaadjes in grove stukjes
Pers een teentje knoflook
Stop alle groenten in een grote schaal. Voeg de olijfolie, rozemarijn, peper en de geperste knoflook toe. En hussel door elkaar.
Leg dit samen met 4 knoflooktenen in schil uitgespreid op een bakplaat met bakpapier
Bak de groenten-aardappel-mix gedurende ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, totdat de wortels zacht zijn en de andere groenten bruin kleuren.
Was de aardappels en zoete aardappels en snij ze in partjes
Was en snij de wortels in frieten
Maak de ui schoon en snij in kwarten
Rits de takjes rozemarijn en hak de blaadjes in grove stukjes
Pers een teentje knoflook
Stop alle groenten in een grote schaal. Voeg de olijfolie, rozemarijn, peper en de geperste knoflook toe. En hussel door elkaar.
Leg dit samen met 4 knoflooktenen in schil uitgespreid op een bakplaat met bakpapier
Bak de groenten-aardappel-mix gedurende ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, totdat de wortels zacht zijn en de andere groenten bruin kleuren.
Tip! Lekker met zelfgemaakte appelmoes en een braadworstje.