Recept - Linzensalade met tomaat en feta


Peulvruchten, zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen, passen heel goed in een gezonde en duurzame leefstijl. Ze zijn rijk aan eiwitten, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor en bevatten veel vezels. Ze verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Geadviseerd wordt om wekelijks peulvruchten te eten. Toch staan ze in Nederland maar weinig op het menu. Bedenk eens welke recepten je veel kook en of je daar peulvruchten aan toe kunt voegen. Met linzen kun je heerlijke soepen en salades maken. Bijvoorbeeld deze salade.


Wist je dat de teelt en productie van peulvruchten een relatief lage belasting op ons klimaat hebben? Ook met peulvruchten ben je dus lekker gezond en duurzaam bezig.

Dit heb je per persoon nodig
120 gram gekookte linzen
50 gram cherry tomaten
25 gram rucola
25 gram feta
0,5 lente-uitje
1 el gesneden koriander
1 tl limoensap
Snufje peper
Zo maak je het
Ongekookte linzen: op laag vuur 30 tot 45 minuten koken. Afgieten en af laten koelen.
Kant-en-klare linzen: afgieten en afspoelen.
Cherry tomaatjes halveren.
Lente-uil, rucola en koriander fijnsnijden.
Feta in blokjes snijden.
Bovenstaande ingrediënten mengen met de limoensap en een snufje peper.