Mama Moringa

Moringa boom
Superfoods, in Nederland hebben de meeste mensen ze niet nodig. Wij hebben over het algemeen de mogelijkheden om via reguliere voedingsmiddelen aan voldoende voedingsstoffen te komen. Al vraagt dit ook hier kennis, vaardigheden en begeleiding. Enkel 1% van de kinderen hier eet voldoende groente. Jou vragen over de voeding van je kindje kun je aan mij stellen tijdens het Mama Moringa diner van The Hunger Project.


Op 7 mei organiseert The Hunger Project het Mama Moringa diner. 1000 ouders in Nederland worden getrakteerd op een diner. Je kunt elkaar hiervoor nomineren via de website mamamoringa.nl. Voor elke genomineerde ouder plant de Nationale Postcode Loterij een super voedzame Moringa boom bij een gezin in Ethiopië, Malawi of Oeganda. Tijdens het diner ben ik aanwezig in de informatiehoek om vragen over voeding voor kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden te beantwoorden.

In ontwikkelingslanden hebben mensen vaak onvoldoende voedingsmiddelen beschikbaar om aan hun benodigde hoeveelheden voedingsstoffen te komen. Superfoods kunnen daar een uitkomst bieden. In onder andere Ethiopië, Malawi en Oeganda groeit een superfood dat betaalbaar is en aansluit bij de gewoonten van de bevolking: de bladeren van de Maringa boom. Meer van deze bomen, betekent minder ondervoede kinderen.

Het Mama Moringa diner biedt jou de mogelijkheid om je vragen over de voeding van je kindje te stellen èn een gezin aan een voedzame Moringa boom te helpen. En dat tijdens een gezellig diner met foodtrucks. Nomineer een andere ouder via mamamoringa.nl en kom ook samen.