Positief denken

Koolzaadveld met de tekst 'ik ben blij met de voedingskeuzes die ik maak''Ik zou eigenlijk wat gezonder en duurzamer moeten eten'
'Ik ben blij met de voedingskeuzes die ik maak'
Zijn dit bekende gedachten voor jou? Welke gedachte denk je vaker?

We zijn geneigd om vaker de eerste gedachte te hebben. De gedachte dat we eigenlijk wat gezonder en duurzamer moeten eten. Dat brengt ons stress. Vanuit dit gevoel maken we vaak onrealistische voornemens, die in de waan van de dag aan weer aan ons voorbij gaan. En dan denken we weer ‘ik zou eigenlijk wat gezonder en duurzamer moeten eten’.

Met de tweede gedachte, de gedachte dat je blij bent met de voedingskeuze die je maakt, is het makkelijker om je eetpatroon gezonder en duurzamer te maken. Door stil te staan bij de voedingskeuzes waar je blij mee bent, krijg je een goed gevoel en maak je deze keuzes vaker.

Probeer de volgende keer dat je denkt ‘ik zou eigenlijk wat gezonder en duurzamer moeten eten’ gelijk de gedachte te keren. En na te denken over je voedingskeuzes waar je blij mee bent. Vraag je dan ook af hoe je die dag nog zo’n voedingskeuze kunt maken. Bijvoorbeeld door zilvervliesrijst in plaats van witte rijst te gebruiken. Of te kiezen voor een dagje zonder vlees.

Met welke van de voedingskeuzes die je maakt ben je op dit moment blij? Je kunt daar zeker trots op zijn!