Tuinbonen terug op de eettafel

Onlangs werd ik gevraagd om een flyer met informatie over tuinbonen en een recept voor schoolkinderen en hun ouders te maken. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Voordat ik My FoodStyle startte werkte ik als adviseur communicatie, voeding en gezondheid voor het bedrijfsleven. In die tijd heb ik me met diverse overheidsinstanties, maatschappelijke organisaties en bedrijven verdiept in de vraag hoe de consumptie van groente gestimuleerd kan worden. Geen onbelangrijke vraag, denk ik. In Nederland eet enkel 5% van de volwassenen en 1% van de kinderen voldoende groenten. Terwijl groenten flink bijdragen aan een goede gezondheid en een duurzame wereld.

De vrijwilligers van Schooltuin Sassenheim zorgen dat kinderen weer dichter bij hun bij hun voedsel komen te staan. Zij merkten echter dat de oogst thuis vaak alsnog niet gegeten werd. Dit doordat ouders geen recepten kenden met snijbieten en tuinbonen of de oogst te klein is voor het hele gezin. Met veel plezier heb ik voor hen onderstaande flyer gemaakt met informatie over tuinbonen en een recept, dat kinderen met hun oogst mee naar huis kregen.Informatiepagina tuinbonen