Workshops & Lezingen

Regelmatig geef ik workshops en lezingen over gezonder en duurzamer eten, door heel Nederland. Wil je ook een leuke en leerzame activiteit over voeding, bij jouw bedrijf, met jouw collega's, vriendinnen of clubgenoten? Op deze pagina staan enkele voorbeelden. Een activiteit op maat en in het Engels is ook mogelijk. Een geheel verzorgde workshop kost vanaf €120,- per groep. Bel me voor meer informatie via 06-21266945.

Workshops over gezond eten
Vanaf februari 2019 verzorg ik ook workshops bij K&O Katwijk! Meer informatie hierover kun je lezen in de agenda op deze website. Je kan je ook al inschrijven via de website van K&O Katwijk: https://www.kenokatwijk.nl/index.php?p=meer_info&id=1009. Klik op Cursussen en dan op het tabblad Educatief. vol=vol, dus wees er tijdig bij ­čśŐ


Presentatie Vegetarische voeding & Sport 
Tijdens de FitFair in de Jaarbeurs verzorgde ik een presentatie over Vegetarische voeding & Sport. Deze werd goed bezocht. Deelnemers leerden hoe vegetarische sporters aan voldoende voedingsstoffen kunnen komen. Ik besprak aanbevolen hoeveelheden van relevante voedingsstoffen, bij diverse type sporten en vormen van vegetarisch eten. En welke voedingsmiddelen dan geschikte bronnen zijn. Ook de instinkers en informatie over vaak onnodige supplementen, werden als eye-openers ervaren.

Logo Walk&Talk Bibliotheek BollenstreekGezonde voeding voor werkzoekende
Bij de Bibliotheek Bollenstreek mocht ik een bijzondere workshop over gezonde voeding voor werkzoekende organiseren. Deelnemers leerden over gezonder eten. Vervolgens vertelden zij elkaar via de STARR-methode wat bij eerdere pogingen voor gezonder eten goed werkte en hoe zij dat nu ook in andere situaties kunnen toepassen. Zo kreeg hun zelfvertrouwen een kleine boost en oefenden zij gelijk een gesprekstechniek voor sollicitatiegesprekken.


Creatief met groente en fruit
Bewust eten voor kinderen en volwassenen
Voor het Inspiratie Festival van Windkracht 3p0 verzorgde ik een workshop over duurzaam eten voor volwassenen. Daarnaast maakte ik met kinderen kunstwerken van groente en fruit. Ondertussen keuvelden we over de groente en fruit; welke ze lekker vinden of juist niet, waar ze vandaan komen en hoe ze groeien. De kinderen deden enthousiast mee en vonden het geweldig dat ze ondertussen van de knutselspullen mochten snoepen. Vooral de paarse wortel werd uitgebreid geproefd en op smaak beoordeeld. 'Veel lekkerder dan oranje wortels', werd keer op keer gezegd. De kinderen gingen naar huis met extra positieve associaties met groente en fruit.


Workshop voor Personal Trainers
Tijdens Personal Trainers Day 2018 verzorgde ik een workshop over voedingsadvisering voor personal trainers. Deelnemers ontdekten middels een debat hoe zij de betrouwbaarheid van nieuwsberichten kunnen inschatten en wat nodig is voor goed voedingsonderzoek. Daarnaast leerden zij gesprekstechnieken, die zij kunnen toepassen bij cli├źnten die meningen over voeding hebben die haaks op die van hen staat. 


Presentatie Rotary
Sessie duurzamer eten bij Rotary Noordwijk
Tijdens een korte sessie bij de Rotary Noordwijk daagde ik deelnemers uit om samen in tien minuten zoveel mogelijk manieren te noemen waarop zij duurzamer konden eten. Het ging daarbij om behapbare, praktische manieren, zoals kleinere porties vlees gebruiken. Er werden 29 manieren benoemd!! Toen iedereen geïnspireerd was met mogelijkheden, schreef ieder vijf manieren op die hen aanspraken en waarmee ze direct konden starten.Workshop Gezonder Eten in de wijk
Op een warme zomeravond verzorgde ik de workshop Gezonder Eten voor Wijkvereniging Vinkeveld. Twaalf buurtbewoners deden enthousiast mee. Het ijs werd gebroken door het delen van onze quilty pleassures. Waarna zij via een zevental thema’s leerden over gezonder eten. Samen losten ze vragen op en voerden ze kleine opdrachten uit. Deelnemers ervaarden het als een gezellige avond, waarbij ze leerden over hun voeding ├Ęn hun buurtbewoners beter leerden kennen.Andere mogelijkheden
In de agenda staan de openbare workshops, waarvoor je je ook individueel kunt aanmelden. Daar staat ook meer informatie over onderstaande workshops.


Voedingsquiz - Een quiz met allerlei leuke en nuttige weetjes over onze voeding. Leuk om in teams te spelen.
Gezond eten - Een workshop waarin je via kleine oefeningen inzicht krijgt in praktische mogelijkheden waarmee je gezonder kunt eten op jouw manier.
Duurzaam eten - Een workshop met een uitdaging, waarbij we samen zoveel mogelijk praktische manieren voor duurzamer eten benoemen.
Koolhydraatwijs eten - Een workshop waarin je via leuke gezamenlijke opdrachten leert welke koolhydraten je nodig hebt en welke je beter kunt laten liggen.
Gezonde tussendoortjes - Een workshop waarin je leert wat gezondere tussendoortjes zijn en we samen vruchten-notenballetjes maken.
Etiketten lezen - een workshop waarin je leert welke zinnige en onzinnige informatie je kunt vinden op productetiketten, waardoor je zelf gezondere keuzes kunt maken.
Training etiketten lezen voor winkelmedewerkers - Een training waarin winkelmedewerkers leren etiketten lezen en klanten adviseren bij hun productkeuzes. Kijk hier voor meer informatie over deze training.
De voedingswetenschap - Een lezing waarin uitleg gegeven wordt over hoe de voedingswetenschap werkt. Deelnemers leren zelf het kaf van het koren kan scheiden in nieuwsberichten over gezonde voeding.


Saskia Vester over de workshop 'Gezonder eten':
"Was echt reuze boeiend! Ik zie door de bomen het bos weer."Olga Bosma over de workshop 'Etiketten lezen':
"Was een gezellige en leerzame avond. Aanrader!!!!"Hanneke Mennens over de workshop 'Koolhydraatwijs eten':
"Het was een zeer leerzame avond. Isabelle wist de dingen helder en realistisch uit te leggen. We waren met een leuke groep mensen en we konden elkaar mooi inspireren."