Communicatie & Advies

Voor en samen met ondernemers ontwikkel ik aansprekende communicatieconcepten voor een gezonde samenleving en onderneming. Waar sta jij voor? En hoe vertaal je dat in je werkwijze en communicatie?

Bewuste ondernemers help ik bij het opstellen van communicatieplannen voor hun onderneming en/of evenementen. Samen zetten we jouw unieke drijfveren en producten in de schijnwerpers, zodat je je (toekomstige) klanten beter kunt bereiken. Bel 06-21266945 voor een gratis adviesgesprek. 

Horecaondernemers en winkeliers geef ik advies voor gezondere en duurzamere werkwijzen. Over hoe dit uit te dragen in de communicatie. En hoe dat kan binnen de wettelijke kaders voor voedselveiligheid en de claimwetgeving. Ik kom graag een kijkje in de keuken nemen en een gericht advies geven. Bel 06-21266945 voor de mogelijkheden. 

De volgende organisaties gingen je al voor....


Communicatieplan - Goed Bezig! 


Sinds september 2017 is JOGG (Jongen Op Gezond Gewicht) actief in Noordwijk onder de naam Goed Bezig!. Zij vroegen mij om een communicatieplan voor het komende jaar te ontwikkelen, waarmee de doelgroepen van Goed Bezig! beter bereikt worden. Daarvoor heb ik samen met de JOGG coördinator het stakeholderveld in kaart gebracht en strategieën bepaald. In haar tweede jaar gaat Goed Bezig! professionals stimuleren om durven anders te doen. En elkaar daarmee te inspireren. Zodat de beweging naar een gezondere leefomgeving voor kinderen in Noordwijk groter en sneller wordt. 
Welzijn Noordwijk - Catering die aanzet tot creatief denken

Welzijn Noordwijk wilde advies bij de catering van hun inspiratie café voor de Nationale Buitenspeeldag. Tijdens deze bijeenkomst gingen deelnemers brainstormen. De catering moest de deelnemers inspireren en aanzetten tot creatief denken. Daarnaast moest de catering aansluiten bij het thema en gezond zijn. Hiervoor heb ik diverse mogelijkheden visueel gemaakt, die allen zijn ingezet tijdens het evenement.Duurzaam eten in beeld bij de VVD


Tijdens de Liberale Vrijdagmiddagborrel Noordwijk werden aanwezigen nietsvermoedend verrast, met duurzame hapjes en verhalen van ondernemers uit Noordwijk. Ik vertelde wat de hapjes duurzaam maakt en lichtte toe welke uitdagingen ondernemers die de hapjes gemaakt hadden tegenkomen bij duurzamer werken. Zo werden de aanwezigen uit de lokale politiek bewuster van de uitdagingen van ondernemers die duurzamer willen werken en de noodzaak om hier iets aan te doen. De aanwezigen reageerden enthousiast en een aantal boden gelijk hun medewerking aan. Deze bijzondere catering werd bovendien opgepakt door de lokale pers, waardoor nog meer mensen geïnformeerd werden. 


Gezonde catering - paprika wagentjesJOGG Noordwijk - Kick off 'Goed Bezig!'

Voor het kick off evenement van 'Goed Bezig! Noordwijk', werd ik gevraagd om advies te geven voor de invulling van het programma. Het doel was dat professionals uit diverse sectoren in anderhalf uur gemotiveerd werden, om samen de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. 

Er is een interactief programma met zeven sprekers ontwikkeld. Tijdens het evenement gaf ik een korte presentatie over onbewuste eetbeslissingen en hoe organisaties die kunnen beïnvloeden. Deelnemers vulden op kaartjes in wat zij doen ter verbetering van de leefomgeving. Hiermee kan JOGG bestaande initiatieven aan elkaar verbinden en versterken. De catering bestond uit gezonde tussendoortjes en traktaties voor kinderen. Dat maakte de inspirerende bijeenkomst compleet.


Teksten

Een aansprekende tekst over voeding, waarbij de inhoudelijke informatie overeenkomt met de wetenschappelijke consensus. Dat lijkt logisch. Toch wordt er veel gepubliceerd over voeding, waarbij dit niet zo is. Wilt u geen broodjes aap verspreiden? Ik schrijf of redigeer graag uw teksten. 

Logo Live Green Magazine

Voor Live Green Magazine schrijf ik blogs over duurzame en gezonde voeding. Voor de Noordwijker schrijf ik maandelijks een column over duurzamer en gezonder eten in Noordwijk. 

Daarnaast  heb ik een eigen blog op deze website en schrijf ik korte stukjes voor sociale media.