Agenda


Regelmatig geef ik workshops en lezingen over gezonder en duurzamer eten, door heel Nederland.

Wil je ook een leuke en leerzame activiteit over voeding, met jouw collega's, vriendinnen of clubgenoten? Hieronder staan als voorbeeld een aantal mogelijkheden. Deze activiteiten zijn het meest geschikt voor groepen vanaf 6 personen en duren ongeveer 2 uur. Ze kunnen verzorgd worden in mijn praktijk in Noordwijk of op jouw locatie elders in het land. De kosten voor deze workshops bedragen € 120,-, exclusief reiskosten. Daarnaast is het ook mogelijk om een activiteit op maat samen te stellen.

Interesse? Stuur een bericht met je telefoonnummer naar isabelle@myfoofdstyle.nl en ik neem spoedig contact met je op.


10 september - VOEDING Gezonde voeding voor kinderen


Regelmatig stellen ouders mij vragen over gezonde voeding voor kinderen. Over hoeveel suiker er in producten zit. Wat gezonde tussendoortjes voor kinderen zijn. Welk broodbeleg je het beste kunt geven. Wat te doen bij ‘moeilijke eters’ en opa’s en oma’s die snoep blijven geven. Ze vragen zich af of hun kind wel genoeg eet of juist teveel.
Heb jij ook vragen over gezonde voeding voor kinderen? 
Tijdens deze VOEDING kun je je vragen stellen. Met maximaal 8 ouders gaan we in gesprek over gezonde voeding voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Vanuit mijn voedingskundige kennis en ervaringen als moeder, geef ik informatie en tips.
Leuk als je ook komt op 10 september van 20:00 tot 21:30 uur. Gezien het beperkte aantal plaatsen, vraag ik je om je vooraf aan te melden. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per persoon. Locatie: My FoodStyle – Uitvaltij 25 te Noordwijk.
http://eepurl.com/ctDmor

Vanaf 25 september - Cursus Gezonde Weekmenu's Opstellen

In vier lessen leer je zelf een gezonder weekmenu opstellen dat past bij jouw smaakvoorkeuren en levensstijl.
Les 1: Voedingswetenschap en Richtlijnen Goede Voeding
Les 2: Energiebehoefte, macronutriënten en micronutriënten
Les 3: Etiketten lezen en duurzaam eten
Les 4: Omgaan met verleidingen en weekmenu maken
Kijk voor meer informatie op de website van K&O Katwijk.

Workshop KoolhydraatWIJS eten

Koolhydraten hebben een slechte naam gekregen. Terwijl niet alle koolhydraten ongezond zijn. Tijdens deze workshop leer je over de verschillende koolhydraten; suikers, zetmeel en voedingsvezels. Over wat deze doen in ons lichaam en in welke voedingsmiddelen ze zitten. Je ontdekt hoe je koolhydraatwijs kunt eten, met de juiste hoeveelheden van elk soort koolhydraat.

Hanneke Mennens: "Het was een zeer leerzame avond. Isabelle wist de dingen helder en realistisch uit te leggen. We waren met een leuke groep mensen en we konden elkaar mooi inspireren."

1 tot 30 juni - Gratis online coaching programma Lekker in je Vel.

Klik hier voor meer informatie. 

Workshop Etiketten lezen

Tijdens deze workshop leer je nuttige informatie uit de etiketten van voedingsmiddelen te halen. Je vindt je weg in voedingswaardentabellen, ingrediëntendeclaraties, E-nummers, keurmerken en claims. Zo kun je zelf gezondere keuzes in de winkel maken, die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Kom ook en neem de etiketten waar je vragen over hebt mee. 

Olga Bosma: "Was een gezellige en leerzame avond. Aanrader!!!!"

Workshop Ontwikkel zelf je gezonde weekmenu

Blijvend gezonder eten en afvallen doe je met week-menu's die passen bij jou persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Iedereen is anders; iedereen heeft andere voedingsbehoeften, smaakvoorkeuren, tijdsplanningen, interesses, gezinnen... Het dieet dat we langdurig volgen, komt dus meestal niet uit een boek. In deze workshop leer je zelf een gezond week-menu ontwikkelen. Met aandacht voor voedingsstoffen en jouw persoonlijke situatie. 

Workshop Lekker gezonder en duurzamer eten

In deze interactieve workshop ontdek je vele manieren waarop je gezonder en duurzamer kunt eten. Hieruit kun je zelf selecteren wat past bij jouw waarden, smaakvoorkeuren en levensstijl. Het ideale eetpatroon, ziet er namelijk voor ieder persoon anders uit. In de workshop leer je over energiebalans, koolhydraatwijs eten, noten, groente en fruit, vette vis en etiketten lezen. We doen veel leuke oefeningen en ik geef uitleg over de wetenschappelijke inzichten. 

Saskia Vester
"Was echt reuze boeiend! Ik zie door de bomen het bos weer."


Workshop Biologisch Eten

Steeds meer mensen kiezen voor biologische eten. Tijdens deze informatieve workshop kom je veel te weten over wat biologische voeding inhoud. We gaan het hebben over gezondheid, duurzaamheid, gebruik van antibiotica, E-nummers en de borging van het biologisch keurmerk.

Voedingsquiz

Het gezellige, leerzame event voor met je collega's of vrienden. Wat weten jullie over onze voeding? Over de oorsprong van voedingsmiddelen en de ingrediënten die erin zitten? Wat gezonde keuzes zijn? Welke invloed onze voeding heeft op mens en milieu? En welke zin en onzin er op de etiketten staat? Tijdens de Voedingsquiz wordt in ontspannen sfeer de kennis van voeding getest en bijgespijkerd. Een scala leuke en nuttige weetjes op over ons eten passeren de revue. Er wordt gespeeld in teams.

Quiz - Wat staat er op de verpakking?

Op verzoek organiseer ik de quiz 'Wat staat er op de verpakking?' Een leuke en informatieve live quiz voor een gezellige avond met je vrienden, collega's of clubgenoten. Aan de hand van opvallende voorbeelden kunnen jullie jullie kennis van de informatie op verpakkingen testen en bijspijkeren. Voedingswaardetabellen, ingrediëntenlijsten, keurmerken en claims, ze komen allemaal aan bod in 15 meerkeuze vragen. Na deze quiz kunnen jullie zelf gezondere keuzes in de winkel maken.