Training Etiketten Lezen


Training Etiketten Lezen
Veel mensen hebben moeite met het lezen van etiketten op producten en het maken van productkeuzes. Zij vinden het fijn als zij hierbij persoonlijk geholpen worden in de winkel. Dat vraagt om extra kennis en vaardigheden van winkelmedewerkers.

Zinvolle informatie


In de training Etiketten Lezen leren winkelmedewerkers zinvolle informatie uit etiketten te halen is en producten te vergelijken. Zodat zij klanten van een goede persoonlijke service kunnen voorzien, bij hun vragen en productkeuzes.
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
-        Wat staat er op een etiket?
-        Welke informatie is belangrijk per productgroep?
-        Wat betekenen productclaims zoals vers, zonder toegevoegd suiker, light, bron van, rijk aan en volkoren?
-        Wat zijn gezondheidsclaims en wanneer mogen die gebruikt worden?
-        Welke informatie haal je uit de ingrediĆ«ntendeclaratie en in de voedingswaardetabel?
-        Wanneer vergelijk je voedingswaarden per portie en wanneer per 100 gram?
-        Wat is het verschil tussen een THT-datum en een TGT-datum?
-        Wat betekenen de 11 erkende keurmerken?
-        Wat betekent biologisch?
-        Wat betekent fairtrade?
-        Hoe om te gaan met vragen rond allergenen?

Wil je als consument zelf leren om producten te vergelijken met de informatie op etiketten? Kom dan naar de workshop etiketten lezen.


Naast etiketten lezen, leren medewerkers de precieze vraag en behoefte van de klant te achterhalen en deze op professionele wijze te beantwoorden. In de training wordt gewerkt met oefeningen, praktijkvoorbeelden en veel gestelde vragen van klanten. Ook specifieke vragen en ervaringen van de medewerkers worden besproken.

De training duurt 1,5 a 2 uur en kan op de locatie van de supermarkt gegeven worden. De kosten van de training bedragen per groep € 160,- ex. btw. 

Certificaat


Indien gewenst kunnen de medewerkers op een andere dag na de training een toets maken, waarna zij bij een voldoende score een certificaat ontvangen. Dit certificaat kunt je gebruiken in je communicatie naar je klanten. Bovendien stimuleert het de medewerkers om de stof extra goed op te nemen. De kosten voor het afnemen van de toets en de certificaten bedragen per groep € 100,- ex. btw.

Zoek je een andere training voor u medewerkers op het gebied van voeding? Kijk hier voor meer mogelijkheden.