Oefening 1 - Wat brengt gezonder eten jou?


Wat brengt gezonder eten jou?
Wil je gezonder eten en/of afvallen? Deze oefeningen geven je kennis over voeding èn jezelf. Ze helpen jou bij hetveranderen van je eetgewoontes. Zodat je tot een blijvend eetpatroon komt, waar jij je prettiger bij voelt. Hoe dat er uiteindelijk uitziet, verschilt per persoon.

Vaak worden we verleid met iets lekkers of makkelijks dat we eigenlijk niet willen eten. We raken in twijfel. In die situaties helpt het je om bewust te zijn van waarom je gezonder wilt eten. Met deze oefening ontdek je wat gezonder eten jou brengt.


Stel jezelf de vraag waarom je gezonder wilt eten. Wanneer je een antwoord hebt, vraag je steeds door met ‘waarom’?


Bijvoorbeeld:
- Waarom wil ik gezonder eten? Omdat ik mij fitter wil voelen.
- Waarom wil ik mij fitter voelen? Omdat ik dan makkelijker kan bewegen.
- Waarom wil ik makkelijker bewegen? Omdat ik dan meer met mijn kinderen kan spelen.
Wanneer je zo op een antwoord hebt doorgevraagd, kun je het nogmaals doen. Bijvoorbeeld nogmaals Waarom wil ik mij fitter voelen? Omdat ik niet meer s avonds moe maar actief wil zijn. 


Welke antwoorden zijn het belangrijkst voor jou? Schrijf deze op, zodat je deze terug kan lezen wanneer je je minder gemotiveerd voelt of twijfelt.

Mijn advies is om wekelijks een oefening te doen. Dan blijf je bewust bezig en geeft het het beste resultaat. Op mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/myfoodstyle.voedingsadvies plaats ik iedere week een link naar een oefening. Als je deze pagina volgt, krijg je dus automatisch een herinnering.