Variatie op de BBQ

BBQ met groentespies en pakketjesOoit werd ik BBQ-koningin genoemd. En dat terwijl ik helemaal geen grote vleeseter ben. Het was in de tijd toen ik regelmatig met vrienden de BBQ aanstak in het Westerpark. Naast een paar worstjes of wat zelfgemaakte kipsaté lagen er bij ons vooral vispakketjes en groente op het vuur. Voor daarbij hadden we sausjes op basis van yoghurt en verse kruiden en rauwkost en vele salades. Iedereen maakte wat lekkers en zo deden we veel inspiratie voor lekkere BBQ-recepten bij elkaar op. Hieronder 9 ideeën.

Samen maakten wij heerlijke gezonde maaltijden in het park. Die we, eerlijk is eerlijk, regelmatig wat minder gezond afsloten met chocolade fondue. Daarvoor stopte ik simpel een vuurvast schaaltje met pure chocolade in de kolen, waar we vervolgens vers fruit in dopen. Wanneer de zon onderging en het koeler werd kwam mijn emaillen theepotje uit Senegal tevoorschijn. Daarin kookten we water op de nagloeiende kolen. Ik koester veel mooie herinneringen aan die avonden.


Lekker makkelijk


Groentespiesjes op de grillTegenwoordig is het mijn man die de BBQ aansteekt en achter de grill staat. Met een picknicktafel en BBQ-hoek in eigen tuin, is het een stuk comfortabeler geworden. Geen tassen meer zeulen naar een kleedje in het park en dingen als stromend water direct voorhanden. Met de vrienden en familie van mijn man ligt er heel wat meer vlees op tafel dan voorheen. De salades, vis- en groentepakketjes liggen er ook nog. Daar krijg ik veel leuke reacties op.

Op de grill en tussen de kolen

Hieronder 9 ideeën voor ander lekkers dan vlees, voor op de grill en tussen de kolen van de BBQ. Lekker, gezond en duurzaam. Eet smakelijk!

  • Spiesjes met gemarineerde groenten en kerstomaatjes
  • Gegrilde rode paprika met geitenkaas, honing en tijm
  • Foliepakketje met aubergine, courgette, tomaatjes, mozzarella en pesto
  • Foliepakketje met champignons en gorgonzola
  • Foliepakketje met taugé, paprika, kool, rode peper, ketjap en sesamolie
  • Foliepakketje met zalm met citroen en dille
  • Watermeloen (ja echt, hier vind je het recept)
  • Maïskolven
  • Gepofte aardappel, die je vervolgens vult met yoghurtroom en bieslook