Zo smaken aardbeien zoeter


Ze zijn weer volop verkrijgbaar; echte Hollandse aardbeien. Heerlijk. Om zo te snoepen of in plakjes op brood. Als broodbeleg is de aardbei dubbel gezond. Je komt makkelijker aan je 2 ons fruit èn je krijgt op dat moment geen calorieën, suikers en verzadigde vetten via ander broodbeleg binnen. Aardbeien bevatten vooral veel vezels, vitamine C en vitamine B11. Lekker en goed voor je weerstand.
Natuurlijk zoet
Veel mensen strooien suiker over hun aardbeien. Vaak uit gewoonte. Met deze drie tips zorg je dat je minder of geen suiker nodig hebt.
  1. Haal aardbeien een half uur voordat je ze gaat eten uit de koelkast. Ze hebben dan een betere smaak en geur. Koude producten ervaren wij als minder zoet.
  2. Was de aardbeien eerst en verwijder dan pas het kroontje. Anders zuigen ze zich vol met water en verliezen ze smaak.
  3. Proef nu eerst de aardbei. Niet zoet genoeg? Doe er een klein beetje suiker bij en proef weer. Nog niet zoet genoeg? Voeg dan weer een klein beetje suiker toe. Probeer je suikergebruik stapsgewijs in al je eten te minderen. Dan ervaar je producten vanzelf als zoeter.