Zo haal je 2x zo veel uit je bieslookplant

Wat bieslook op een boterham met kaas en tomaat. Een flinke schep bieslook in salades voor een licht pittig accent. Ik ben er dol op. Deze smaakmaker is heel geschikt om in te vriezen. Via de volgende stappen haal je 2x zo veel uit je bieslookplant.




Bieslookplant
Stap 1

Stap 1: koop een bieslookplant













Bieslookplant kaalgeknipt
Stap 2

Stap 2: Knip het plantje gelijk helemaal kaal. Was de stengels en dep deze droog met keukenpapier.











Fijngesneden ingevroren bieslook
Stap 3

Stap 3: Snij de stengels dan in kleine stukjes en stop dit gelijk in een bakje in de vriezer.












Bieslookplant groeit aan
Stap 4

 Stap 4: Bewaar het kale plantje en geef het regelmatig een klein beetje water. De plant groeit weer aan.












Nieuwe bieslookplant
Stap 5

Stap 5: Binnen een a twee weken is de bieslookplant weer volledig aangroeit.









Stap 6: Gebruik de nieuwe plant vers of knip deze weer kaal. Soms lukt het om het plantje nogmaals terug te laten groeien.


De bieslook die je nodig hebt pakt nu zo uit je vriezer. Zorg dat de bieslook die je nog niet gaat gebruiken bevroren blijft. Dan behoudt het zijn structuur en gaat het niet aan elkaar plakken.