Gezond eten, gewoon uit de supermarkt

Nieuwjaarswens van gewichtsconsulentVoor iedereen die gezonder wil eten of wil afvallen in 2016, organiseer ik samen met de Bibliotheek Bollenstreek op 21 januari de bijeenkomst ‘Gezonder eten, gewoon uit de supermarkt’. Ik bespreek vijf voedingsadviezen die een groot effect hebben op je gewicht en gezondheid. Daarbij geef ik tips voor nieuwe gezonde eetgewoontes, gewoon met basisproducten uit de supermarkt. Deze zijn makkelijk uitvoerbaar, goedkoop en gericht op blijvende verandering. Je kunt nu hier je kaarten voor deze bijeenkomst bestellen.


Voedingsadviezen gaan vaak over details

Het merendeel van de discussies en adviezen over voeding gaan over details. Terwijl maar 5% van de Nederlanders voldoende groente eet. Dat is toch vreemd?! Door de overmaat aan informatie raken eetadviezen die een groot effect op uw gewicht en gezondheid hebben overschaduwd. Deze zijn niet vernieuwend en sexy, maar werken wel! Het maakt bijvoorbeeld niet zoveel uit of u een koek van tarwe of spelt eet. Het zijn vooral de verzadigde vetten en suikers die de koek ongezond maken.


Ingewikkelde diëten en superfoods zijn niet nodig

De voedselkeuzes die het grootste effect op ons gewicht en gezondheid hebben, kunnen we maken met de basisproducten uit de supermarkt. Daarvoor zijn geen ingewikkelde diëten of dure superfoods nodig. Die maken nieuwe eetpatronen juist moeilijk haalbaar op lange termijn. Waardoor half Nederland voor Carnaval zijn goede voornemens al heeft laten varen. Nieuwe gezonde eetgewoonten die je op 31 december 2016 nog hebt zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven en niet duur. Maak het bijvoorbeeld je gewoonte om altijd minimaal met twee soorten groente te koken. Dan krijg je makkelijker voldoende groente binnen.  

Kaartverkoop

Kaarten voor de bijeenkomst ‘Gezonder eten, gewoon uit de supermarkt’ kun je nu bestellen via de website van de bibliotheek http://www.bibliotheekbollenstreek.nl/actueel/Agenda/eten.html. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn. Datum: donderdag 21 januari 2016. Tijd: 19:30 – 21:30 uur. Adres: Akkerwinde 1a te Noordwijk. Kosten: € 5,- p.p..