Fruitwater, hoe gezond en duurzaam is het?

Leev biologische producten
Leev biologische producten
Onlangs ontving ik een doos vol producten van Leev. Op de Facebookpagina van My FoodStyle vroeg ik wat jullie over deze producten willen weten. Zijn ze zo gezond en duurzaam als ze zeggen dat ze zijn? Wat zijn de ingrediënten?  Zitten er geraffineerde suikers in?  Zitten er E-nummers in? Waar worden ze gefabriceerd? Ik kreeg meer vragen en producten binnen, dan behapbaar voor in een blog. In deze blog krijg je antwoord op vragen rond het product Fruitwater van Leev.

Wil je zelf ontdekken hoe Fruitwater van Leev smaakt? Je kunt het proeven tijdens de introductieborrel van My FoodStyle in Noordwijk, op 21 november. Via de kortingscode onderaan deze blog krijg je tot 31 december 2015 20% korting op de producten van Leev in de webwinkel.
Fruitwater van Leev vormt gezonder en duurzamer alternatief voor reguliere frisdranken en vruchtendranken. Dit betekent niet dat veel Fruitwater drinken gezond en duurzaam is. Om je dorst te lessen kun je het beste kraanwater drinken. Wil je jezelf verwennen met een smaakvol drankje, dan is Fruitwater van Leev een relatief gezonde en duurzame keuze.

Fruit & Water
Biologisch fruitwater van LeevFruitwater van Leev bevat enkel fruit (vooral appel) en water. Het bevat geen andere toevoegingen. Dit betekent echter niet dat het een goede vervanging is voor fruit eten en water drinken. Het fruitsap in Fruitwater is afkomstig uit concentraat. Bij deze bereidingswijze gaan voedingsstoffen verloren. Fruitsap bevat bijvoorbeeld minder vezels dan een stuk fruit. Bovendien krijg je minder snel een vol gevoel van calorieën die je drinkt, ten opzichte van calorieën die je eet. Je krijgt hierdoor makkelijker onbewust veel calorieën binnen. Een voordeel van Leev Fruitwater boven reguliere frisdranken en vruchtendranken is dat het de helft van de calorieën bevat.Wist je dat… vruchtendrank, vruchtennectar en dubbeldrank niet hetzelfde zijn als fruitsap volgens de Warenwet. Het zijn geen 100% fruitsappen. Zij bevatten naast vruchtensap water, toegevoegde suiker en vaak ook citroenzuur, aroma’s en andere hulpstoffen.

Suikers
Op de voorzijde van het flesje staat ‘0% suiker toegevoegd’. Dit betekent niet dat er geen suiker in zit. Fruit bevat van nature veel suikers. Het Fruitwater Biologische aardbeien & kersen bevat hierdoor 4,3 gram suiker uit het fruit per 100 ml en het Fruitwater Biologische appels 4,7 gram suiker uit het fruit per 100 ml. Een flesje fruitsap van Leev van 500 ml bevat dus ongeveer 5,5 klontjes suiker. Ter vergelijk, een flesje cola van 500 ml bevat ruim 10 suikerklontjes. Suiker op zich is niet ongezond. We krijgen er echter snel te veel van binnen. Doordat het Fruitwater van Leev minder suiker bevat kun je hiermee je suiker inname makkelijker matigen dan met frisdrank of vruchtendranken.  

Wil je meer weten over suikers in fruitsappen? Op 1 december organiseer ik de Inspiratie &Informatie bijeenkomst ‘Suikers & andere koolhydraten’ in Noordwijk. 

Duurzaamheid
Wat de Fruitwaters van Leev duurzamer maakt dan reguliere frisdranken en vruchtendranken is vooral dat al het fruit van biologische oorsprong is. Daarnaast steun je met de aankoop van Fruitwater van Leev de Leev foundation, waarmee doelen rondom natuur, landbouw en kleinschalige zorg gesteund worden. Het fruit komt uit diverse landen binnen en buiten Europa. Het water is mineraalwater uit Duitsland. Het zou mijn inziens mooi zijn als Leev biologische fruitconcentraten op de markt brengt, waarmee je door toevoeging van kraanwater zelf Fruitwater maakt. Dat zou veel milieudruk schelen in verpakking en vervoer. Ik ben benieuwd of jullie als consument dat ook willen. Want dat betekent ook minder gemak en een minder consistente smaak door de wisselende smaak van het kraanwater.

20% korting op Leev biologische producten
Smaak
Gezien het Fruitwater dus vooral een goed verwendrankje is, is de smaak zeker belangrijk. En smaak is heel persoonlijk. Gelukkig mag ik jullie als lezers van mijn blog de mogelijkheid bieden om de Fruitwaters van Leev te proeven tijdens de introductieborrel van My FoodStyle in Noordwijk, op 21 november. Daarnaast mag ik jullie tot 31 december 2015 20% korting bieden op producten van Leev in de webshop www.leev.nu. Gebruik hiervoor kortingscode: beleev.