Recept - Zomerse ijsjes


Zelfgemaakte ijsjesMet heerlijke zelfgemaakte ijsjes, hou je zelf de regie over wat je eet. Jij kiest welke biologische, eerlijke en/of lokale ingrediënten er in jouw ijsje terecht komen. Het is een lekkere manier om een overschot aan fruit op te maken. Bovendien bevatten deze zelf gemaakte ijsjes een stuk minder calorieën, dan de meeste ijsjes in de winkel.


Zo zoet als je zelf wilt

Door de kou proef je het zoet in ijsjes minder goed. Hou je van zoet smaken? Gebruik dan vooral zoete, goed rijpe vruchten. Wellicht doen de volgende smaken je al watertanden….IJs op een stokje

Deze ijsjes maak je door de ingrediënten in de blender te doen en dan in ijsvormpjes in te vriezen. Deze zelfgemaakte ijsjes zijn in de vriezer minimaal een week houdbaar. Voor smaakinspiratie:


Sinaasappel & kiwi
Abrikozen en perzik met hele aalbesjes
Aardbeien, munt & vanille yoghurt
Bosbessen, frambozen & yoghurt


Schepijs

Je kunt ook een soort schepijs maken op basis van banaan. Hiervoor vries je je overrijpe bananen zonder schil in. Vlak voor je het ijs wilt eten stop je een banaan met een beetje water en de eventuele andere ingrediënten 2 minuten in een blender met hoog vermogen. Smaakinspiratie:

Banaan & aardbei
Banaan & cacao
Banaan, ananas & framboos
Banaan & notenpasta